Perioada: 23.11 – 04.12.2021

Ziua 1 / 23.11.2021: Bucureşti – Frankfurt – San Jose

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 1423 (06:15 / 07:50), de unde se va pleca spre San Jose cu zborul LH 518 (13:30 / 19:00). Sosire în San Jose, capitala Costei Rica, considerat atât un oraș tradițional din America Centrală, cât și o destinație urbană cosmopolită. Acesta s-a dezvoltat ca o zonă producătoare de tutun în perioada colonială spaniolă, iar în anii ’40 a devenit unul dintre principalele centre de producție a cafelei, care a rămas principala sursă a venitului țării pe parcursul sec. al XIX-lea. Orașul este de asemenea un important punct de legătură între cele două continente americane, aflându-se pe autostrada Pan-American și la intersecția autostrăzilor expres către coastele Atlanticului și Pacificului. Transfer pentru cazare la Hotel Aurola Holiday Inn San Jose Downtown 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 24.11.2021: San Jose – Parcul Național Poas – La Paz Waterfall – Doka Estate – San Jose

Mic dejun. În această zi vom vizita Parcul Național Poas, care găzduiește unul dintre cei mai mari și mai activi vulcani din Costa Rica. Mii de turiști vizitează acest parc uimitor de frumos pentru a vedea craterele încă active, gheizerele explozive, flora și fauna bogate. În afară de zona vulcanică, parcul cuprinde de asemenea păduri montane joase. Într-o zi clară, din punctele de belvedere se pot vedea atât coastele Pacificului, cât și Oceanul Atlantic. Datorită faptului că vulcanul, care are o înălțime de peste 2700 m și o activitate constantă, emite cantităţi mari de gaze şi vapori de apă, în prezent este deschis spre vizitare doar craterul principal. În continuarea zilei vom face o vizită la un renumit domeniu al cafelei, Doka Estate, situat la baza pantelor fertile ale vulcanului Poas, care aparţine familiei Vargas Ruiz, pioneri ai producţiei de cafea de peste 70 de ani, unde vom avea dejunul inclus. Climatul unic din Costa Rica oferă condiţiile perfecte pentru cultivarea boabelor de cafea gourmet. În cadrul turului ghidat, alături de un expert al cafelei, vom afla totul despre procesul de producţie a „bobului de aur”, așa cum este denumit local bobul de cafea. După-amiază vom vizita grădinile La Paz Waterfall, o rezervație privată de peste 28 de hectare, cu 5 cascade, trasee pentru drumeții și refugiu pentru animale sălbatice, precum maimuțe, feline, șerpi sau păsări colibri. Întoarcere în San Jose pentru cazare la Hotel Aurola Holiday Inn San Jose Downtown 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 25.11.2021: San Jose – Parcul Național Tortuguero

Dimineața devreme vom pleca spre Parcul Național Tortuguero, aflat în regiunea de nord a Coastei Caraibilor, unul dintre cele mai vizitate parcuri din America Centrală datorită existenței în rezervație a 11 habitate diferite, inclusiv păduri tropicale, păduri de mangrove, mlaștini, plaje și lagune. Numele parcului înseamnă în traducere “broaște țestoase” și provine de la țestoasele de mare gigant care își caută adăpost pe plajele acestui parc pentru a-și depune ouălele. Vom traversa Parcul Național Braulio Carrillo, vom vedea plantații de banane și ananas și ne vom opri pe parcusul traseului pentru un mic dejun tipic costarican. Vom continua călătoria spre docul Pavona, de unde vom fi transferați cu bărcile spre Parcul Național Tortuguero. Călătoria cu barca este o experiență în sine, pentru că vom putea vedea caimani, o mulțime de păsări și minunata pădure tropicală. Parcul are o multitudine de canale situate lângă țărmul Oceanului Atlantic, fiind o rețea uimitoare alcătuită din apă și uscat, care adăpostește mai multe specii de maimuțe, precum maimuța păianjen, maimuța urlătoare și maimuța capucin cu gâtul alb, leneșul cu trei degete, 320 de specii de păsări și mai multe specii de reptile. Dejun și cazare la Mawamba Lodge (sau similar). După-amiază vom vizita satul Tortuguero, situat între râu și ocean, iar ghidul local ne va oferi informații despre fauna și flora abundentă, inclusiv despre drăgălașele broaște țestoase. La sfârșitul zilei ne vom putea relaxa la piscina lodge-ului. Cină și cazare la Mawamba Lodge (sau similar).

Ziua 4 / 26.11.2021: Parcul Național Tortuguero

Mic dejun. Zi dedicată vizitării Parcului Național Tortuguero, prilej de a ne bucura de biodiversitatea și frumusețea acestui habitat. Alături de ghidul local, care ne va ajuta să descoperim animalele, unele extrem de bine camuflate în diversitatea florei, vom avea posibilitatea să vizităm dimineața parcul, iar seara să facem plimbări cu barca pe canale. Dacă vom fi norocoși, vom putea vedea maimuțe urlătoare, maimuțe capucin, maimuțe păianjen, iguane, șopârle, leneși și diverse specii de păsări printre care tucani și papagali macau. Dejun și cină incluse. Cazare la Mawamba Lodge (sau similar).

Ziua 5 / 27.11.2021: Parcul Național Tortuguero – Parcul Național Arenal

Mic dejun. Întoarcere cu barca la Pavona, de unde ne vom deplasa spre Parcul Naţional Arenal, unde vom vedea cel mai activ vulcan din Costa Rica, situat lângă Lacul Arenal, cu o înălţime de 1657 m, a cărui ultimă erupţie de mică amploare a avut loc în anul 2010. Parcul național care s-a creat în jurul vulcanului este una dintre cele mai populare destinații turistice datorită peisajelor de o frumusețe naturală excepțională și izvoarelor cu apă termală. Dejun la pachet pe parcursul drumului. Sosire și cazare la Arenal Observatory Lodge (sau similar), situat la doar 3 km de maiestuosul vulcan și înconjurat de 350 de hectare de pădure tropicală.

Ziua 6 / 28.11.2021: Parcul Național Arenal

Mic dejun. În această zi vom avea parte de experiențe deosebite și de aventuri în natură. Însoțiți de un ghid naturalist, vom face o plimbare în pădurea tropicală pe cărări bine marcate și vom traversa podurile suspendate, Arenal Sky Walk, de unde vom avea o vedere panoramică asupra impunătorului Vulcan Arenal și vom putea observa 3 cascade înalte de 30 m. Vom avea de asemenea şansa de a întâlni maimuţe capucin cu faţa albă, tucani şi păsări viu colorate. După-amiază ne vom relaxa la resortul cu apă termală Ecotermales, unde vom putea face baie în bazinele special amenajate. Izvoarele eco-termale, cu temperaturi cuprinse între 32ºC şi 40,5ºC, oferă numeroase beneficii pentru sănătate, iar datorită conținutului scăzut de sulf, apa nu are niciun miros neplăcut. Cină la restaurantul de la Ecotermales și întoarcere pentru cazare la Arenal Observatory Lodge (sau similar).

Ziua 7 / 29.11.2021: Parcul Național Arenal – Parcul Național Monteverde

Mic dejun. Itinerarul zilei ne va purta spre Parcul Național Monteverde, un loc al pădurilor de nori și plantațiilor de cafea. Vom străbate Provincia Guancanaste, una dintre regiunile cele mai vizitate de turiști în Costa Rica, situată în nord-vestul țării, cu numeroase rezervații naturale în jurul vulcanilor care formează Cordillera de Guanacaste și Cordillera de Tilaran. Sosire în Parcul Național Monteverde, cină și cazare la Hotel & Spa Poco A Poco (sau similar). Seara vom face o expediție „by night” în Monteverde, o experiență unică care ne va oferi șansa de a vedea animalele într-un mediu nou, iar simfonia insectelor și a broaștelor va fi coloana sonoră. Multe creaturi din junglă sunt active doar noaptea și aceasta este singura modalitate de a le vedea. Zona este renumită pentru multitudinea de broaște, dintre care cele mai deosebite sunt broasca cu ochii roșii și broasca de sticlă, dar și pentru cele peste 120 de specii de reptile și amfibieni. Dintre cele 400 specii de păsări care trăiesc în Costa Rica, peste jumătate au fost identificate în Monteverde, cea mai îndrăgită fiind quetzalul, o pasăre timidă și plină de culoare, idolatrizată de către mayași. Tot aici se pot întâlni peste 30 specii de colibri, pasărea kingfisher verde, vulturul solitar și marele macau. Zona adăpostește sute de mamifere și maimuțe, în special maimuța capucin, veverița neagră, șoarecele mexican, tatu, coati și leneșul. Întoarcere la lodge pentru cazare.

Ziua 8 / 30.11.2021: Parcul Național Monteverde – Parcul Național Manuel Antonio

Mic dejun. Dimineața vom intra în Rezervația Curicancha, care cuprinde 83 de hectare, din care peste jumătate înseamnă doar pădure virgină. Rezervația este un paradis pentru iubitorii de păsări, iar alături de quetzal și specii de colibri, putem spera să vedem leneși, armadillo, coati, agouti și maimuțe. Plecare spre Puntarenas, cea mai mare provincie din Costa Rica, care se întinde în sensul acelor de ceasornic din nord-vest, pe două treimi din coasta Pacificului și care a devenit una dintre cele mai importante destinații turistice din țară. Multe dintre cele mai populare stațiuni de plajă din Costa Rica se găsesc în această provincie, precum și 14 parcuri și rezervații naționale, mai multe decât în orice altă provincie. Zona este binecuvântată cu zile însorite și calde, fiind un paradis al surferilor. Pe parcursul drumului ne vom opri pentru a face o plimbare cu barca pe Râul Tarcoles, unde există una dintre cele mai mari populații de crocodili din America, ocazie de a admira aceste reptile de dimensiune impresionante și de asemenea vom intra în zona de mangrove, care adăpostește o mare varietate de păsări, printre care și papagalul Scarlet macaw. Dejun inclus. Sosire în Manuel Antonio și cazare la Tabulla Tree Hotel & Villas 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 01.12.2021: Parcul Național Manuel Antonio

Mic dejun. Timp liber la dispoziţie pentru plajă, relaxare şi alte activităţi individuale. Parcul Național Manuel Antonio a fost votat printre cele mai frumoase parcuri din lume, oferind unul dintre cele mai impresionante peisaje, un amestec minunat de munți și păduri, recifuri de corali și plaje cu nisip alb. Cazare la Tabulla Tree Hotel & Villas 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 02.12.2021: Parcul Național Manuel Antonio – San Jose

Mic dejun. Transfer în San Jose unde însoțiți de ghidul local vom face turul panoramic al capitalei fondată în anul 1738 din ordinul lui Cabildo de Leon. Oraşul este unul dintre cele mai noi din America Centrală, fiind capitală abia din anul 1823. Situat la 1161 m altitudine, San Jose se bucură de un climat plăcut şi constant pe tot parcursul anului. Vom putea admira Teatrul Naţional, o capodoperă a artei şi arhitecturii, Universitatea, Curtea Supremă, precum şi alte puncte de interes din oraş. În continuarea zilei vom vizita Muzeul Aurului, care are una dintre cele mai importante colecții arheologice din țară. Aceasta este compusă din 1600 de piese pre-columbiene de aur care datează din perioada 500 – 1500 î.Hr. și cuprinde, de asemenea, obiecte pre-columbiene din ceramică și piatră, din diferite regiuni geografice, sub formă de vase de diferite forme, obiecte, statui, folosite în viața de zi cu zi și ceremonială a poporului. După-amiază, timp liber pentru plimbări și vizite individuale. Cazare la Hotel Aurola Holiday Inn San Jose Downtown 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 03.12.2021: San Jose – Zurich

Mic dejun. În prima parte a zilei veți putea face opțional o excursie la cel mai înalt vulcan activ din Costa Rica, Vulcanul Irazu care are o înălțime de aprox. 3500 m. Bogata istorie a erupţiilor a creat forme ciudate de relief, precum Plaja Hermosa, craterul Principal, Lacul Diego de la Haya Irazu, cu ape ireal colorate în galben și verde și formaţiunea Sapper, cel mai înalt punct al masivului vulcanic de pe care, în condiţii de vizibilitate perfectă, se văd coastele caraibiene. În continuarea zilei veți putea vizita Basilica Nuestra Senora de los Angeles din orașul Cartago, ridicată în numele Fecioarei Îngerilor, considerată sfântul oficial al ţării. În timpul construcţiei, biserica a fost distrusă de nenumărate ori din cauza cutremurelor, aşa că s-a decis mutarea acesteia în locaţia în care a fost găsită statueta Fecioarei, acest lucru fiind considerat un semn divin. Anual, în luna august, bazilica se transformă într-un loc de pelerinaj pentru mai bine de 1,5 milioane de credincioşi. Vă veți îndrepta apoi spre regiunea văii Orosi, cunoscută pentru numeroasele sale plantaţii de cafea și trestie de zahăr, unde veți putea admira unele dintre cele mai frumoase peisaje din Costa Rica. De asemenea, regiunea se bucură şi de o istorie extrem de bogată, aici aflându-se prima capitală colonială fondată în anul 1563. Un obiectiv emblematic îl reprezintă biserica de aici, considerată cea mai veche biserică din țară, construită de spanioli în anul 1743, care cuprinde şi un muzeu, unde pot fi admirate numeroase artefacte religioase, statui şi veşminte care provin din vremurile coloniale. Întoarcere în San Jose pentru transferul la aeroportul internațional de unde vom pleca spre Zurich cu compania Swiss Airlines, zbor LX 8037 (16:40 / 10:35).

Ziua 12 / 04.12.2021: Zurich – București

Sosire la Zurich la ora 10:35, de unde vom pleca spre București cu zborul LX 1884 (12:00 / 15:15).

 

TARIF: 2290 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 540 EURO

  (tarif valabil pentru un grup de minim 15 turiști, pt. 10-14 turiști, tariful se va majora cu 160 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:              

– transport intercontinental cu avionul: Bucureşti – Frankfurt – San Jose cu compania Lufthansa și San Jose – Zurich – București cu compania Swiss Airlines

– transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

– 10 nopţi cazare în hoteluri de 4* şi lodge

– mesele menţionate în program: 10 mic dejunuri, 5 dejunuri și 4 cine

– tur panoramic de oraș cu ghid local în San Jose

– intrare la Muzeul Aurului din San Jose

– vizitarea Parcului Național Poas

– vizitarea Grădinilor La Paz Waterfall

– vizită la ferma de cafea Doka Estate

– vizitarea parcurilor naționale Tortuguero, Arenal și Monteverde

– intrare la resortul cu izvoare termale Ecotermales

– plimbare cu barca pe Râul Tarcoles

– transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program

– taxele de intrare la obiectivele menţionate în program

– ghizi locali

– conducător român de grup

– asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi continentale: aprox. 495 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

– taxe de ieşire de pe aeroporturi şi taxe de oraş şi hoteliere (în cazul în care se aplică)

– bacşişuri: 45 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi

– excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local