Adventure & Culture

Croaziera in Marea Caraibelor

Perioada: 02.02 – 19.02.2022

 Ziua 1 / 02.02.2022: Bucureşti – Paris – Pointe a Pitre (Guadeloupe)

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 03:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1089 (06:00 / 08:25), de unde se va pleca spre Pointe a Pitre, capitala insulei Guadelupa (teritoriu francez „de peste mări”) cu zborul AF 762 (14:30 / 18:30). Transfer pentru cazare la Hotelul Creole Beach ou Auberge de la Ville Tour 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 03.02.2022: Pointe a Pitre

Mic dejun. Timp liber pentru activități indivuale, plajă și relaxare. Cazare la Hotelul Creole Beach ou Auberge de la Ville Tour 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 04.02.2022: Pointe a Pitre – îmbarcare pe vasul de croazieră Costa Diadema

Mic dejun. Timp liber pentru activități individuale până la ora transferului în port pentru îmbarcarea pe vasul de croazieră Costa Diadema, al companiei Costa Crociere. Plecare din port la ora 23:00 într-o croazieră fascinantă, unde timp de două săptămâni, veți fi captivaţi de frumuseţea peisajelor oferite de Marea Caraibilor și de apele când albastre, când turcoaz şi vă veți răsfăţa la bordul vasului, bucurându-vă de numeroasele facilităţi oferite. Seara vă veți putea delecta cu spectacole de teatru, animaţie şi muzică live. Cină şi cazare la bord.

Ziua 4 / 05.02.2022: Navigare

Timp liber pentru relaxare la bordul vasului de lux, prilej de a vă familiariza cu zonele de răsfăț ale acestuia: piscine, solarium, centru SPA cu saloane de masaj, jacuzzi, saună și tratamente, cinema, cazino, restaurante, artere comerciale și numeroase baruri. Seara veți putea asista la spectacole de teatru, veți putea asculta muzică live sau veți putea dansa la discotecă. Cazare cu pensiune completă la bord.

Ziua 5 / 06.02.2022: Kralendijk (Bonaire)

La ora 08:00 vasul va ancora în Kralendijk, capitala insulei Bonaire. Insula este un mic paradis ce aparţine de Antilele Olandeze (împreună cu Aruba şi Curaçao), numele său provenind din cuvântul Bonay – o variantă băştinaşă care în traducere ar însemna aer plăcut”. Bonaire este cea mai eco-friendly insulă, având ca prioritate protejarea infrastructurii fragile a coralului. Parcul marin întemeiat în anul 1979 a ajutat la păstrarea plajelor sălbatice şi a apelor sigure. Opţional, veți putea participa la excursiile achiziționate de pe vasul de croazieră, prilej cu care veți putea admira stolurile de păsări flamingo în Laguna Goto Meer, precum şi cabanele cu stucaturi care au fost odată locuite de muncitorii în saline, până la abolirea sclaviei în anul 1863. Cei care nu doresc să coboare de pe vas se pot bucura de toate facilitățile oferite de luxoasa navă. La ora 20:00 vasul va ridica ancora. Cazare cu pensiune completă la bord.

Ziua 6 / 07.02.2020: Oranjestad (Aruba)

Vasul va ajunge la ora 00:00 în portul Oranjestad, capitala insulei Aruba, o insulă superbă situată lângă coasta Venezuelei. Aruba este un paradis perfect care se poate mândri cu unele dintre cele mai bune plaje din toată zona Caraibilor. Deşi s-a separat de Olanda în anul 1986, şeful statului din Aruba este încă monarhul olandez. Aruba nu înseamnă doar plajă, apă şi soare, deoarece în Parcul Național se pot admira păsări flamingo, se pot explora peşteri cu picturi rupestre antice, se poate admira flora deșertică şi fenomene naturale uimitoare. O altă imagine iconică pentru Aruba este şi cea a Capelei Alto Vista de pe coasta de nord, pictată în galben aprins, care are un altar vechi de 100 de ani din stejar. Un alt obiectiv pe care orice turist pasionat de istorie îşi dorește să îl aibă în portofoliu este Fortul Zoutman, cea mai veche clădire din Aruba, care datează din anul 1796 și care adăposteşte Muzeul de Istorie. Opţional, veți putea participa la excursiile organizate de compania de croazieră. Persoanele care nu doresc să coboare de pe vas se pot bucura de toate facilităţile oferite de navă. În jurul orei 19:00 vasul de croazieră va părăsi portul. Cazare cu pensiune completă la bord.

Ziua 7 / 08.02.2022: Willemstad (Curaçao)

Vasul va ajunge la ora 07:00 la Willemstad, capitala insulei Curaçao, cea mai mare insulă din Antilele Olandeze, dar și cea mai populată din grupul celor trei insule „ABC”: Aruba, Bonaire și Curaçao. Cu ocazia excursiilor opționale ce pot fi achiziționate de pe vas veți putea observa un amestec de naţionalităţi, majoritatea fiind constituită din descendenții africani. Influenţele africane sunt evidente în limba papiamentu, utilizată cu secole în urmă pentru a crea legături între sclavi şi proprietari. Ritualurile Tambu păstrează de asemenea pregnante influenţele africane alcătuite din ritmurile cu care sclavii îşi exprimau durerea şi furia, prin cântec, muzică şi dans, mâncare, religie şi spiritualitate. Willemstad a fost între anii 1684 şi 1861 o cetate fortificată cu importanţă strategică și unul dintre cele mai importante centre comerciale din Caraibe. Orașul vechi, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1997, se remarcă prin casele în stil olandez vopsite în culori pastelate şi o mulţime de alte stiluri arhitecturale, inclusiv case cunucu (după colibele de lut în stil african) şi case ţărăneşti acoperite cu stuf. Persoanele care nu doresc să coboare de pe vas se pot bucura de toate facilităţile oferite de luxoasa navă. Vasul de croazieră va părăsi portul la ora 13:00. Cazare cu pensiune completă la bord.

Ziua 8 / 09.02.2022: Kingstown (Saint Vincent & Grenadine)

La ora 14:00 vasul ajunge în Kingstown, capitala și principalul port al țării Sf. Vincent și Grenadine. Kingstown este situat pe Insula Sf. Vicent, numită Hairouna – “Pământul celor binecuvântați” de către nativii caraibieni. Începând din anul 1719, coloniștii francezi au obținut controlul asupra insulei și au început cultivarea de cafea, tutun, indigo, bumbac și trestie de zahăr. Insula va putea fi explorată în cadrul excursiilor opționale, achiziționate de pe vas, care oferă, printre altele: tur al orașului, vizite la Grădina Botanică, fondată în anul 1765, una dintre cele mai vechi din emisfera nordică și la Grădinile Montreal, situate la aproximativ 1000 m altitudine, proiectate de peisagistul Timothy Vaughan, respectiv o excursie pe coasta de vest a insulei, la Cascada Dark View și Golful Wallilabou, unde au fost filmate secvențe din „Pirații din Caraibe”. La ora 20:00 se va relua navigarea. Cazare cu pensiune completă la bord.

Ziua 9 / 10.02.2022: Fort de France (Martinica)

Vasul va ancora în Insula Martinica la ora 08:00. Insula este situată în arhipelagul Antilelor Mici, între Insula Dominica la nord și Insula St. Lucia la sud. Relieful este accidentat, insula fiind de origine vulcanică. Partea din nordul insulei este o zonă umedă cu o vegetație luxuriantă și cu un relief abrupt, Muntele Pelee, cu o altitudine de 1.397 m, fiind situat în mijlocul acestei zone. Acesta este un vulcan activ, ultima erupție având loc în anul 1902. Posibilități de excursii opționale organizate de vas, ca de exemplu turul panoramic al oraşului Fort de France, cu principalele sale atracții: Biblioteca Schoelcher, construită în stil baroc, Catedrala Saint-Louis, cu impresionantul său turn cu clopot, înalt de 59 m, Fortul Saint-Louis și unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume sau o excursie la Saint-Pierre, supranumit “Micul Pompei al Caraibilor”, după erupția vulcanului Mount Pelee în anul 1902, când a fost distrus în totalitate, unde se vizitează Muzeul Vulcanologic. Navigarea se va relua la ora 20:00. Cazare cu pensiune completă la bord.

Ziua 10 / 11.02.2022: Pointe a Pitre (Guadelupa)

La ora 08:00 vasul va ancora în portul capitalei Guadelupei, unde va rămâne până seara târziu, la ora 23:00. Insula a fost descoperită de către europeni în cea de-a doua expediție a lui Cristofor Columb în anul 1493 și botezată Santa Maria de Guadalupe de Extremadura, după Fecioara Maria, venerată la o mănăstire regală spaniolă din Guadeloupe. Văzută de sus, Guadelupe arată ca aripile de smarald ale unui fluture. Situată în semiluna inferioară a arhipelagului din Caraibe, între insulele Montserrat și Dominica, aceasta este formată din două insule gemene, Grande-Terre și Basse-Terre și un mic grup de insulițe satelit. Insula va putea fi explorată în cadrul excursiilor opționale, achiziționate de pe vas. Pe lângă plajele spectaculoase cu nisip alb, în Guadelupa puteți admira cascade, vă veți putea plimba prin păduri tropicale montane sau veți putea afla numeroase informații interesante vizitând instituțiile culturale dedicate popoarelor pre-hispanice ale insulelor și comerțului cu sclavi. Vasul va părăsi portul la ora 23:00. Cazare cu pensiune completă la bord.

Ziua 11 / 12.02.2022: Navigare

O zi în care vom naviga pe apele superb colorate ale Mării Caraibilor și în care ne vom bucura de soare și de o gamă variată de servicii la bordul vasului de croazieră. Pensiune completă și cazare la bord.

Ziua 12 / 13.02.2022: Scarborough (Trinidad & Tobago)

Sosire la ora 08:00 în portul Scarborough, principalul oraș din Insula Tobago, parte a Republicii Trinidad & Tobago. Insula a fost sub dominaţie spaniolă, engleză, franceză şi olandeză de mai multe ori decât oricare altă insulă din Caraibe, iar Insula Trinidad a fost iniţial colonie spaniolă după sosirea lui Cristofor Columb, ulterior trecând sub dominaţie engleză. În anul 1889 cele 2 insulele s-au unit, formând o ţară, care a reuşit să-şi obţină independența în anul 1962. Ca urmare a acestei istorii a rezultat comunitatea multi-culturală prezentă astăzi pe aceste insule, dominante fiind 2 grupe: negrii, urmaşi ai sclavilor aduși să lucreze pe plantațiile de bumbac și zahăr și indienii, ai căror strămoși au fost muncitorii care au emigrat din subcontinentul indian ca lucrători pe plantații. Scarborough, are aprox. 20.000 de locuitori, fiind situată pe pantele unui deal, un mozaic de acoperișuri roșii și străzi înguste, înfloritoare și pline de viață. Veți găsi aici un centru administrativ, cu magazine tipice din Caraibe și obiective de interes istoric: în partea de sus a dealului se află Fortul George (construit de britanici la sfârșitul anilor 1700), cu o închisoare, cazarmă, multe tunuri și un muzeu al istoriei Tobago. Complexul istoric reprezintă mândria orașului și merită vizitat. Fostul spital militar este acum Centrul Național de Arte Frumoase și găzduiește o colecție de pictură și artizanat din Tobago. Veți putea opta pentru una dintre excursiile organizate de vasul de croazieră. Navigarea se va relua la ora 18:00. Pensiune completă și cazare la bord.

Ziua 13 / 14.02.2022: St. George (Grenada)

La ora 08:00 vasul va ancora în St. George, capitala insulei Grenada, unde va rămâne până la ora 18:00. Grenada, considerată savoarea Caraibilor este a doua dintre cele mai mici țări din emisfera vestică, după Saint Kitts și Nevis. Faimoasă pentru condimentele sale precum nucșoara, Grenada și insulele sale Carriacou și Petit Martinique vă invită la explorare culinară, degustare de rom în distilerii premiate sau degustare de ciocolată organică rafinată în fabricile unde este produsă. Vă veți putea scufunda în apele turcoaz pentru a descoperi primul parc de sculptură subacvatică din lume sau veți putea admira peisajul luxuriant într-un tur cu mașinile de teren. Beneficiind de un climat cald tot timpul anului, insula a devenit o oprire clasică pentru vasele de croazieră. Excursiile opționale le veți putea achiziționa de pe vas sau vă veți putea relaxa la bordul acestuia, la piscine și restaurante. Vasul se va îndrepta spre următorul port la ora 18:00. Pensiune completă și cazare la bord.

Ziua 14 / 15.02.2022: Bridgetown (Barbados)

Sosire la ora 08:00 la Bridgetown, capitala şi cel mai mare oraş din Barbados, cea mai estică insulă a arhipelagului Antilele Mici din Oceanul Atlantic. Spre deosebire de celelalte insule vecine, Barbados nu este de origine vulcanică, ci o ieșire la suprafața mării a unor munți calcaroși, submarini. Punctul cel mai înalt al insulei este Mount Hillaby cu o înălțime de 336 m. De Barbados aparține și insulița din apropiere, Culpepper Island. În trecut, toată insula era acoperită de păduri tropicale, însă în prezent mai sunt doar câteva regiuni împădurite în Turner’s Hall Wood, restul fiind în mare parte destinat culturilor agricole de trestie de zahăr. Excursiile achiziționate la bordul vasului vă vor oferi ocazia să vizitați oraşul Bridgetown și împrejurimile sale. Bridgetown, întemeiat de englezi în anul 1628, când de pe insulă dispăruse deja populaţia Arawak, este actualmente un centru financiar şi turistic important, vasele de croazieră care acostează aici aducând numeroși turişti dornici să descopere frumuseţile Indiilor de Vest. Centrul vechi, care păstrează urme ale vechii civilizații Arawak este plin de case viu colorate, care împreună cu Garnizoana oraşului au fost incluse în anul 2011 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Strada Broad este principala destinaţie a turiştilor dornici de cumpărături sau de momente de relaxare la restaurantele cu meniuri caraibiene. Vasul va pleca din port la ora 18:00. Pensiune completă și cazare la bord.

Ziua 15 / 16.02.2022: Castries (Saint Lucia)

La ora 08:00 vasul va ancora în portul Castries, capitala insulei Saint Lucia, unde va rămâne până la ora 18:00. Plajele fine, luxuriantele păduri tropicale, cele două conuri vulcanice de pe coasta de sud-est a insulei, Gros Piton, cu o înălțime de 797 metri și Petit Piton, de 750 metri sunt principalele puncte de interes din St. Lucia. Climatul tropical atrage în timpul sezonului uscat numeroși turiști pe insula care a fost descoperită de Cristofor Columb în cea de-a patra călătorie a sa spre Lumea Nouă. Insulei i s-a dat numele Sfintei sărbătorite în ziua când a fost descoperită. În anul 1814 devine colonie britanică, iar în anul 1979 își proclamă independența în cadrul Commonwealth-ului, fiind al 40-lea stat-membru. Pentru a vizita insula și capitala sa, vă veți putea înscrie în excursiile organizate de pe vas. Printre obiectivele de interes se numără Catedrala Imaculatei Concepţii, Piaţa Derek Walcott, numită după poetul din St. Lucia care a câştigat Premiul Nobel în anul 1992, Mome Fortune (Dealul Norocului), de unde veți putea admira panorama splendidă a golfului. Vasul va pleca din port la ora 18:00. Pensiune completă și cazare la bord.

Ziua 16 / 17.02.2022: Fort de France (Martinica)

În această zi vasul va reveni în Martinica, ancorând la ora 08:00 în portul din capitala Fort de France, unde va rămâne până la ora 18:00. Cu plaje minunate de nisip alb şi o cultură cu „aromă” franțuzească, Insula Martinica se află într-o zonă semitropicală, având Caraibile la vest şi Atlanticul la est, fiind numită şi „Insula florilor”, datorită vegetaţiei luxuriante, care ne va învălui cu miresme de hibiscus și poinsettia, oferindu-ne prilejul de a savura nuci de cocos și cele mai bune mango, la umbra palmierilor. Martinica stă sub semnul veseliei şi al bunei dispoziţii, muzica antileză, un element important al culturii locale, fiind nelipsită. Numeroase opțiuni de vizitare a insulei vă vor fi oferite de vasul de croazieră. Vasul va părăsi portul la ora 20:00. Pensiune completă și cazare la bord.

Ziua 17 / 18.02.2022: Pointe a Pitre (Guadelupa)

Vasul va ancora la ora 08:00 în Guadelupa, iar după debarcare, vom face o excursie în care ne vom bucura de natura și atracțiile din Basse Terre, partea de sud a insulei, o zonă muntoasă și umedă, care contrastează cu Grande Terre, cealaltă parte a insulei. Vom începe cu un tur panoramic al orașului Pointe a Pitre care va cuprinde zona portului, clădirea Primăriei, Piața Victoriei și Biserica Sf. Petru și Pavel. Ne vom opri apoi la Templul Hindu de la Changy, cel mai important loc de cult din insulă. Ghidul local ne va vorbi despre ceremoniile și valorile hindu. Ne vom îndrepta în continuarea zilei către Parcul Național, unde într-o drumeție ușoară, înconjurați de vegetația luxuriantă a pădurii tropicale, vom avea ocazia să admirăm Cascada Carbet, o cădere de apă spectaculoasă de 110 m. La amiază, vom ajunge în Piața din Basse Terre, unde vom fi vrăjiți de amestecul de mirosuri, arome și culoare locală. După dejun vom traversa celebra Allee Dumanoir, 1 km de drum flancat de 400 de palmieri regali, declarat monument istoric și vom încheia excursia cu o vizită la o distilerie de rom. Seara, transfer către aeroport pentru plecarea spre Paris cu compania Air France, zbor AF 763 (21:10 / 10:10).

Ziua 18 / 19.02.2022: Paris – Bucureşti

Sosire în Paris, la aeroportul Paris Charles de Gaulle la ora 10:10, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul AF 1588 (14:30 / 18:25).

 

TARIF I: 2140 EURO / loc în cameră dublă și cabină interioară categoria IV

 

TARIF II: 2390 EURO / loc în cameră dublă și cabină cu fereastră categoria EV

 

TARIF III: 2640EURO / loc în cameră dublă și cabină cu balcon categoria BV

 

TARIFUL INCLUDE:

– transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Paris – Pointe a Pitre şi retur cu compania Air France (fără schimbarea aeroporturilor în Paris!)

– transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

– 1 noapte cazare cu mic dejun în hotel de 4* în Guadeloupe

– 14 nopţi cazare cu pensiune completă (conform program), pe vasul de croazieră Costa Diadema al Companiei Costa Crociere (pensiunea completă cuprinde meniuri variate de-a lungul zilei: ceai și cafea pe punte pentru cei matinali, mic dejun, prânz, ceaiul de după amiază, snack-uri, cină & surpriza de la miezul nopții)

– petrecerea de bun venit oferită de căpitan și seară de gală cu o cină specială

– meniu special conceput pentru copii

– acces la piscine, saună & Jacuzzi

– acces la teatru, lounge-uri elegante, club și bibliotecă

– programul zilnic cu evenimentele la bord și un sumar al știrilor principale

– excursie în partea de sud a insulei Guadelupa în ultima zi

– vizită la o distilerie de rom în ultima zi

– tururile şi excursiile menţionate în program

– conducător român de grup

– asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

 

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intecontinentale și transferurile din program: aprox. 495 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

– taxe de ieşire de pe aeroporturi, în cazul în care se aplică

– taxe şi servicii portuare: 200 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia

– excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.

– bacșisuri: 15 euro/pers. pentru ghizi și șoferi, mai puțin pentru bagajiști pentru serviciile la sol (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacșisurile nu se referă și la excursiile opționale

– taxe pentru servicii la bord: 10 euro/zi/pers. (vor fi achitate direct de către turişti la sfârşitul croazierei odată cu celelalte cheltuieli opţionale de pe vas)

 

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

– înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

– termen final de plată: 02 decembrie 2021

– turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

– în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

 

CONDIŢII DE ANULARE:

Pentru anulare între 01 Septembrie 2021 – 02 Decembrie 2021, se va percepe o penalizare de 50% din valoarea totală

Pentru anulare între 03 Decembrie 2021 – 01 Ianuarie 2022, se va percepe o penalizare de 75% din valoarea totală

Pentru anulare începând cu 02 Ianuarie 2022 – 03 Februarie 2022 sau no-show, se va percepe o penalizare de 100%