Adventure & Culture

Islanda și Aurora Boreală

 

Perioada: 04.1111.11.2021

Ziua 1 / 04.11.2021: București – Frankfurt – Reykjavik

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 05:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 1423 (06:15 / 07:50), de unde se va pleca spre Reykjavik cu zborul LH 856 (11:10 / 14:00). Sosire în Reykjavik, cel mai mare oraş al ţării, care numără aprox. 115.000 de locuitori, aproape o jumătate din populaţia Islandei, prima aşezare locuită din Islanda, numele său traducându-se ca “Golful Fumurilor”, cel mai probabil din cauza aburilor care se ridică deasupra izvoarelor fierbinţi. Tur panoramic și pietonal de oraş care va include Primăria, utilizată deseori pentru expoziţii de artă, Clădirea Parlamentului, Catedrala, Casa Höfði, locul în care s-a ţinut summit-ul din anul 1986, Centrul Vechi, Lacul Tjornin, punctul de belvedere The Perlan, vechiul port, precum şi principalul punct de reper al oraşului, Biserica Luterană Hallgrímskirkja. Cazare în Reykjavik la Hotel Grandi by Centerhotels 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 05.11.2021: Reykjavik – Circuitul de Aur Fludir

Mic dejun. Dimineaţa vom porni în aventura noastră în Islanda, țara mistică a elfilor şi a celebrilor vikingi, care surprinde prin climatul moderat, vulcani magnifici, gheţari impresionanţi, gheizere fierbinţi, iceberguri uriaşe şi cascade de poveste, care va începe cu Circuitul de Aur – Golden Circle. Vom face pentru început o vizită în Parcul Naţional Thingvellir, locul unde a fost construit Parlamentul Islandez în anul 930. Parcul face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind unul dintre cele mai frumoase şi mai interesante locuri de pe Terra, situat la intersecţia plăcilor tectonice Nord Americană şi Eurasiatică. Ne vom îndrepta apoi către “cascada de aur” Gullfoss, un simbol al ţării, una dintre cele mai impresionante cascade din Europa, formată pe Râul Hvita şi alimentată de Gheţarul Langjökull, unul dintre cei mai mari din ţară. Vom pleca apoi către regiunea Geysir, faimoasă pentru izvoarele fierbinţi care ţâşnesc la anumite intervale de timp. În urma acestui fenomen, toate celelalte izvoare din lume au fost denumite după Marele Geysir. Aici vom vedea Gheizerul Strokkur, unul dintre cele mai active gheizere din zonă, care oferă un minunat spectacol vizitatorilor, aruncând la fiecare 5-6 minute un jet de apă fierbinte la o înălţime de 20-25 m. Vom avea de asemenea ocazia să vizităm Craterul Kerid, care măsoară 55 m adâncime, 170 m lățime și 270 m în circumferință și care se pare că are o vechime de aprox. 3000 de ani. Lacul din crater este superficial, adâncimea fiind în funcție de precipitații și alți factori, dar ca urmare a mineralelor provenite din solul din jur, apa are o nuanță unică albăstruie și izbitor de vie. Ne vom îndrepta apoi spre Fludir, unde ne vom bucura de apele termale de la Secret Lagoon (taxa de intrare este inclusă). Construită în anul 1891, aceasta este prima piscină amenajată cu ape termale din Islanda, departe de „lumea dezlanţuită”, locul ideal de relaxare după incursiunea Golden Circle, din timpul zilei. Cazare în Fludir la Hotel Icelandair 3* (sau similar 3*).

Ziua 3 / 06.11.2021: Fludir Reynisfjara – Skaftafell

Mic dejun. În prima parte a zilei ne vom îndrepta spre grațioasa Cascada Seljalandsfoss, una dintre puţinele cascade prin spatele căreia ne vom putea plimba, după care vom ajunge la o altă cascadă, Skogafoss, una dintre cele mai mari şi mai frumoase cascade din Islanda, în aproprierea căreia vom vedea şi Gheţarul Myrdalsjokull care o domină. În continuarea zilei ne vom apropia de Sólheimajökull, unul dintre cei mai accesibili gheţari ai Islandei, pe care vom putea face câţiva paşi, prilej de a admira spectacolul sloiurilor ce se desprind din blocul imens de gheaţă. Traseul zilei va continua către frumoasele plaje cu nisip negru de origine vulcanică şi spre impresionantele formaţiuni stâncoase de la Reynisfjara, după care ne vom îndrepta pentru cazare în zona Skaftafell la Hotel Foss Glacier Lagoon 4* (sau similar 4*), situat departe de luminile orașului, lângă Cascada Norafoss. Seara vom porni într-o primă „vânătoare” a jocurilor de lumini ale Aurorei Boreale. Luminile Nordului îşi pot face apariţia pe neașteptate, însă pentru a ne bucura din plin de simfonia culorilor, ne vom aventura timp de aprox. 2 ore cu un bus în împrejurimile sălbatice, de unde cu puţin noroc vom putea admira magia Aurorei Boreale. Întoarcere la hotel pentru cazare.

Ziua 4 / 07.11.2021: Skaftafell – Parcul Naţional Skaftafell – Mödrudalur

Mic dejun. Plecare spre Parcul Naţional Skaftafell, o frumoasă oază verde aflată sub Oraefajokull, cel mai înalt vârf muntos din Islanda. Considerat a fi cel mai mare parc naţional european, este şi cel mai vizitat loc din Islanda, care încântă turiştii prin spectacolul oferit de diversitatea peisajului: canioane, iceberguri, văi suspendate, lacuri glaciare etc.. Ne vom deplasa către laguna glaciară Jokulsarlon, unde iceberguri imense, care se desprind din Gheţarul Breiðamerkurjökull, parte a gheţarului Vatnajökull, plutesc pe apa liniştită şi adâncă a lagunei. Pe lângă “dansul icebergurilor”, laguna oferă şi un spectacol splendid datorită schimbării culorii bucăţilor de gheaţă în funcţie de culoarea cerului şi de momentul zilei, pe care-l vom putea admira într-o fascinantă plimbare cu barca printre iceberguri. În continuarea zilei vom porni de-a lungul litoralului East Fjords bucurându-ne de peisaje minunate, îndreptându-ne spre drudalur, unde ne vom caza la Guest House Fjalladyrd 3* (sau similar 3*). Seara vom porni într-o altă „vânătoare” a Aurorei Boreale.

Ziua 5 / 08.11.2021: Mödrudalur – Lacul Myvatn Akureyri

Mic dejun. În această zi ne vom deplasa spre Lacul Myvatn, un adevărat paradis pentru cei cărora le place să admire diverse specii de păsări, peisajul fiind deosebit de interesant datorită formaţiunilor geologice şi vulcanice, fiind asemănat cu cel marţian. Vom înţelege această asociere, deoarece pe traseu ne vom opri la caldera Krafla, situată la marginea plăcilor tectonice Eurasiatică și Americană, unde vom vedea fumegând câmpul de lavă Leirhnjukur. În aceeaşi zonă de deșert artic uimitor, vom vedea întinderea de izvoare termale şi bazine de noroi Namaskard, zona muntelui Hverfell şi vom explora formaţiunea vulcanică Dimmuborgir. În continuarea zilei vom vizita Cascada Godafoss, unde legenda spune că zeii nordici antici Ooinn şi Por veghează asupra bunăstării ţării. Vom pleca apoi spre Akureyri, oraş care se află la doar 100 km distanţă față de cercul Arctic, o regiune surprinzător de verde, cu multă vegetaţie şi o grădină botanică faimoasă, care pentru mulţi localnici, reprezintă cel mai frumos oraş al ţării. Cazare în zona Akureyri la Hotel Kea 3*+ (sau similar 3*+).

Ziua 6 / 09.11.2021: Akureyri – Dalvik – Siglufjordur – Blonduos

Mic dejun. Zi dedicată explorării zonei de nord a țării unde se află Akureyri, acest oraș amplasat între munți și ocean, suficient de mare pentru a oferi o bogată selecție multiculturală, dar și suficient de mic pentru a fi considerat bucolic. Ne vom bucura de panorama către ocean din partea inferioară a Fiordului Eyjafjörður și vom fi uimiți de cât de abrupte sunt unele dintre străzile orașului, care pe măsură ce a crescut, s-a putut extinde doar în sus, pe munți. Vom pleca apoi spre Hauganes, unde veți putea opta pentru o excursie pe mare pentru a observa balenele și spre Dalvik, orășel pescăresc aflat în paradisul natural al Peninsulei Tröllaskagi (sau Peninsula Trolilor). În continuarea zilei vom ajunge în Siglufjordur, un orășel istoric cu case vesel colorate, aflat la mai puțin de 40 km de Cercul Polar, care a crescut în anii ‘50, când a avut loc o ascensiune uluitoare în domeniul pescuitului de hering. Opţional veţi putea vizita aici și premiatul muzeu maritim și industrial Era Herring, care surprinde zilele de “glorie” ale orașului, într-un trio de expoziții elaborate, amplasate în trei clădiri situate în portul deosebit de pitoresc. După-amiază ne vom îndrepta spre Blonduos, o zonă faimoasă pentru rasele de cai și pentru istoria sa. Ca fapt contrariant, cu timpul, caii au ajuns să fie aici mai numeroși decât oamenii. Cazare în Blonduos la Hotel Blanda 3* (sau similar 3*).

Ziua 7 / 10.11.2021: Blonduos Borgarfjorour Reykjavik

Mic dejun. Plecare spre Reykjavik, trecând prin tunelul Hvalfjordur, aflat sub fiordul cu același nume, unul dintre cele mai lungi şi mai adânci fiorduri din Islanda. Vom ajunge în Borgarfjorour, unde vom vedea splendida cascadă de la Hraunfossar, sau “cascada de lavă” și apoi Barnafoss sau “cascada copiilor, despre care legenda spune că doi băieți au pierit în încercarea de a trece căderea apei peste un pod din piatră naturală. Vizită inclusă la legendara Laguna Albastră, considerată a fi cea mai mare atracţie a Islandei, renumită în întreaga lume pentru puterile sale vindecătoare, unde ne vom putea bucura de 1 oră de “bălăceală” în apele fierbinți ale lagunei care au o temperatură de aprox. 37-39°C. Cazare la Hotel Bed & Breakfast Keflavik Airport 3* (sau similar 3*).

Ziua 8 / 11.11.2021: Reykjavik – Frankfurt – București

Mic dejun. Dimineață ne vom deplasa către Peninsula Reykjanes, unde vom vedea zona termală Krysuvik, satul pescăresc Grindavik, cel mai vechi far din Islanda – Farul Reykjanes și Hafnir, podul care se află deasupra intersecției plăcilor tectonice Americane cu cele Euroasiatice. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 857 (14:55 / 19:30), de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul LH 1422 (20:30 / 23:50).

 

TARIF: 1560 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 320 EUR

  (tarif valabil pt. un grup minim de 20 de turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se va majora cu 195 euro/pers.)

IMPORTANT:

Deoarece în Islanda plățile trebuie făcute în moneda națională, ISK (coroana islandeză), TARIFUL ESTE CALCULAT PE BAZA URMĂTORULUI CURS: 1 EUR = 150 ISK; în cazul unei variaţii de peste 3%, tariful se recalculează în ambele sensuri

TARIFUL INCLUDE:              

– transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Frankfurt – Reykjavik şi retur cu compania Lufthansa

– transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

– 7 nopţi cazare în hoteluri de 4*, 3*+ și 3*

– mesele menţionate în program: 7 mic dejunuri

– transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program

– excursia Circuitul de Aur – Golden Circle cu vizitarea Parcului Național Thingvellir, a gheizerelor și Cascadei Guffoss

– taxă de intrare la Secret Lagoon

– vizitarea plajelor cu nisip negru şi a formaţiunilor stâncoase de la Reynisfjara

– vizitarea Parcului Naţional Skaftafell

– plimbare cu barca pe laguna glaciară Jokulsarlon

– deplasare cu bus (aprox. 2 ore/noapte) pentru observarea Aurorei Boreale (vizibilitatea acesteia nu poate fi garantată)

– excursie la Lacul Myvatn

– vizitarea Lagunei Albastre

– conducător român de grup

– asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

 

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate și serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 260 euro/pers. care se plătesc odată cu

excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

– taxele de oraș (unde se percep) se achită la recepția hotelurilor

– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

supliment 4 cine: aprox. 230 euro/pers.

– bacşişuri: 40 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

– excursiile opţionale, care se rezervă şi se achită din ţară, se pot realiza cu un număr minim de 10 de participanţi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local:

· excursie pe mare pentru observarea balenelor: aprox. 85 euro/pers.

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

– înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor

– diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării

– turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice » la care prezentul program este parte

– în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti