Perioada: 04.1115.11.2021

Ziua 1 / 04.11.2021: Bucureşti – Doha

Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 16:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 396 (18:00 / 23:40).

Ziua 2 / 05.11.2021: DohaColombo

Din Doha vom pleca spre Colombo cu zborul QR 664 (01:30 / 08:35). Întâlnire cu ghidul local şi transfer la hotel pentru cazare. Dejun și timp liber pentru odihnă și relaxare la hotel, unde veți putea beneficia de toate facilitățile: piscină, Spa etc.. Cină şi cazare la Hotel Pegasus Reef 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 06.11.2021: Colombo

Mic dejun. Zi dedicată vizitării oraşului Colombo. Vom face un tur panoramic care va include una dintre cele câteva biserici creştine, Biserica Olandeză în Wolfendaal, fortul, Cinnamon Gardens, fostul centru administrativ britanic și garnizoana, Moscheea Davatagaha, un templu budist, un templu hindus, zona comercială a oraşului cu Pettah Bazar, Universitatea şi Piaţa Independenţei. Cină şi cazare la Hotel Pegasus Reef 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 07.11.2021: Colombo – Pinnawala – Dambulla (187 km)

Mic dejun. Plecare spre “orfelinatul” de elefanţi de la Pinnawala, o experienţă unică care ne va impresiona în mod deosebit. Vom afla detalii despre aceste animale inteligente şi fascinante pe care le vom admira în habitatul lor natural. Ferma a început să funcţioneze ca orfanagiu în anul 1975 pentru 7 pui de elefanţi abandonaţi, iar între timp s-a transformat într-un centru de cercetare şi studii asupra elefanţilor, cu sprijinul cercetătorilor locali şi internaţionali. Traseul va continua spre Dambulla, unde vom vedea Templul Stâncii construit în sec. I î.Hr. de către legendarul rege Walagambahu, templu care care în prezent face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Acesta uimeşte prin întinderea sa, un sistem de 5 peşteri care ocupă un perimetru de aproximativ 2.000 m² pictaţi aproape în totalitate, însă primele trei peşteri sunt mai bine păstrate, mai vechi şi mai mari decât celelalte. Pereţii şi tavanele celor cinci peşteri sunt acoperite cu motive budiste, iar în peşteri sunt peste 130 de statui ale lui Buddha, ale zeilor şi regilor, cea mai impozantă statuie care îl reprezintă pe Buddha măsurând 14 m. Cină şi cazare la Hotel Amaya Lake 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 08.11.2021: Dambulla – Polonnaruwa – Sigiriya – Dambulla (142 km)

Mic dejun. În această zi ne vom deplasa spre Polonnaruwa, a doua capitală a ţării în perioada sec. al XI-lea şi al XII-lea, care în prezent face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Drumul ne va purta pe lângă plantaţii de cocos şi plantaţii terasate de orez. În Polonnaruwa vom vizita câteva obiective spectaculoase, precum ruinele vechiului Palat Regal, complexul Gal Viharya, un sanctuar de piatră cu celebrele statui ale lui Buddha în cele 4 ipostaze diferite, sala de audienţe, Baia Lotusului, statuia regelui Parakramabahu, Templul Shiva, Lankathilake, Watadage şi Galpotha. Ziua va continua cu vizitarea Complexului de la Sigiriya, denumit şi “Fortăreaţa Cerului”, unde vom vizita Fortăreaţa, obiectiv înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO şi celebrele fresce “Chipurile Cereşti de la Sigiriya”. Fortăreaţa face parte dintr-un complex urban din antichitate, care se întindea pe o suprafaţă de aproximativ 70 ha şi care cuprindea o mulţime de temple şi grădini. Acest complex a fost construit cu rol strategic şi de apărare de către regele Kashyapa între anii 477 495. Citadela se ridică maiestuos la o înălţime de peste 200 m, pe “Stânca Leului” (unde se ajunge după parcurgerea a aprox. 1.000 de trepte), denumire datorată prezenţei unui impunător leu la intrarea în fortăreaţă. Pe vârful acesteia se află fundaţiile a ceea ce a fost odată un palat somptuos şi grădinile sale, completate de un bazin. Pe una dintre căile de acces s-a mai păstrat singura lucrare antică a picturilor seculare din Sinhaia, fresce de dimensiuni mari în culori originale pline de prospeţime şi delicateţe. Întoarcere la hotel pentru cină şi cazare la Hotel Amaya Lake 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 09.11.2021: Dambulla – Matale – Kandy (82 km)

Mic dejun. Ziua va debuta cu o vizită la Matale, unde vom vedea o grădină de condimente şi mirodenii, aceasta fiind printre cele mai vestite din Sri Lanka. Aici vom descoperi secretele cultivării şi prelucrării condimentelor şi mirodeniilor folosite în rafinata bucătărie indiană. Itinerariul zilei va continua către Kandy cunoscută şi ca “citadela de pe deal”, intrată şi ea în Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind ultima capitală a regilor sinhalezi, unde anual are loc procesiunea Perahera. Vom face un tur de oraş în legendara cetate care va include bazarul, un centru de artizanat, muzeul pietrelor preţioase, un lapidariu, precum şi Templul Dintelui Sacru, unde s-ar putea să fim invitaţi să participăm la o ceremonie “Puja”. Tempul a fost astfel denumit deoarece, în sec. al IV-lea, dintele lui Buddha a fost adus în Sri Lanka, ascuns în părul prinţesei Orissan (pentru a nu fi atins de mâinile profanilor) şi aşezat în acest templu. Relicva a devenit în timp foarte preţuită în Sri Lanka şi în lumea budistă, în prezent fiind considerată cea mai preţioasă relicvă a locului. Cină şi cazare la Hotel Amaya Hills 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 10.11.2021: Kandy – Peradeniya – Gadaladeniya Panadura (140 km)

Mic dejun. Plecare spre Peradeniya, unde vom vizita Grădina Botanică înfiinţată de regele Sinhala şi extinsă de britanici în timpul epocii coloniale. Aceasta se întinde pe o suprafaţă de 147 de acri şi prezintă o diversitate impresionantă de copaci, plante şi flori exotice. Ziua va continua cu o vizită la Templul Budist Gadaladeniya, un exemplu reprezentativ al stilului arhitectural sacru din sudul Indiei. Transfer la Panadura pentru cină şi cazare la Hotel Jie Jie Beach Hotel by Jetwing 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 11.11.2021: Panadura – Colombo – Male / Nord Male Atoll

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Srilankan Airlines, zbor UL 115 (13:25 / 14:20) spre Male, unde după sosire vom fi transferați cu şalupa rapidă pe Nord Male Atoll care este cel mai important atol din Maldive, aici aflându-se aeroportul internațional şi capitala Male. Importanța acestui atol este dată şi de locuitorii Insulei Vilingli (una dintre primele insule turistice) şi de noul oraş Hulumale, care parcă se înalță din mare. Atolul Nord Male este format din 27 de insule, unele dintre ele fiind construite artificial în scop turistic, ca de exemplu Bandos (în anul 1972), Kurumba (în anul 1972), Baros (în anul 1973), Farukolufushi Club Med (în anul 1973) şi Furana (în anul 1973), care acum poartă denumirea Full Moon Beach Resort. Centru al turismului din Maldive, Atolul Nord Male are cel mai mare număr de stațiuni fiind localizat pe lanțul estic de atoli, la 4 km nord de Sud Male Atoll şi 48 km nord-est de Ari Atoll. Nord Male Atoll are o lungime de 60 km şi o țime la centru de 39 km, iar marginile sale exterioare sunt formate de 40 recifuri mari care înconjoară o lagună adâncă de aprox. 46-64 m, în care se află alte recifuri mai mici, însă cel mai mare recif este Dhiffushi Falhu, cu o lungime de aproximativ 13 km. Cină şi cazare la Hotel Paradise Island Resort & Spa 4* – camere superior beach bungalow (sau similar 4*).

Ziua 9 / 12.11.2021: Nord Male Atoll

Mic dejun. Timp liber pentru plajă, odihnă, activităţi individuale sau excursii opţionale. Atracţiile insulei sunt legate de viaţa marină şi de creaturile sale extraordinare. Dacă doriţi, veţi putea vedea în mediul lor natural rechini-ciocan, peşti oceanici care înoată printre plancton şi chiar rechini-balenă (care pot ajunge chiar şi la 15 m lungime). Cină şi cazare la Hotel Paradise Island Resort & Spa 4* – camere superior beach bungalow (sau similar 4*).

Ziua 10 / 13.11.2021: Nord Male Atoll

Mic dejun. Timp liber pentru plajă, odihnă, activităţi individuale sau excursii opţionale. Cină şi cazare la Hotel Paradise Island Resort & Spa 4* – camere superior beach bungalow (sau similar 4*).

Ziua 11 / 14.11.2021: Nord Male Atoll – Doha

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Male pentru plecarea spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 673 (23:20 / 02:10).

Ziua 12 / 15.11.2021: Doha – Bucureşti

Sosire la Doha la ora 02:10, de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul QR 395 (08:10 / 12:20).

 

TARIF: 1990 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 680 EURO

  (tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-14 turişti, tariful se va majora cu 150 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

– transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Doha – Colombo şi Male – Doha – Bucureşti cu compania Qatar Airways

– transport continental cu avionul pe ruta: Colombo – Male cu compania Srilankan Airlines

– transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

– 6 nopţi de cazare în Sri Lanka în hoteluri de 4*

– 3 nopţi de cazare în Maldive în hoteluri de 4*

– mesele menţionate în program: 9 mic dejunuri şi 9 cine

– taxe de intrare la obiectivele menţionate în program

– transferurile, tururile, croazierele şi excursiile menţionate în program

– tur de oraș cu ghid local în Colombo

– vizitarea “orfelinatului” de elefanţi de la Pinnawala

– vizitarea Templului Stâncii de la Dambulla

– vizitarea Complexului de la Sigiriya

– vizitarea unei grădini de condimente şi mirodenii în Matale

– vizitarea Templului Dintelui Sacru din Kandy

– vizită în Grădina Botanică din Peradeniya

– vizitarea Templului Budist Gadaladeniya

– ghizi locali

– conducător român de grup

– asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

 

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. şi locale: aprox. 120 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

– taxă viză Sri Lanka (se obţine on-line): 40 euro/pers.

– taxă 2 teste PCR Covid19: 80 usd/pers. (se achită în agenție deoarece când se aplică pt. viză se cere și această plată)

– asigurare medicală obligatorie: 12 usd/pers. (se achită în agenție deoarece când se aplică pt. viză se cere și această plată)

– taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică

– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

– bacşişuri: 40 euro/pers., pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

– excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii locali, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii locali